Recep Tayyip Erdogan
AFP Recep Tayyip Erdogan

Erdogan: “We stoppen aanval in Syrië niet”, VS klaar voor "forse sancties" tegen Turkije

Turkije stopt de aanval in Noord-Syrië niet. Dat zei president Recep Tayyip Erdogan op een persconferentie. "Ons gevecht is niet tegen de Koerden, maar tegen de PKK.”

"Het maakt niet uit wat andere landen zeggen, wij zullen niet stoppen", reageert Erdogan op 'dreigementen' van andere landen.

Veel landen uitten kritiek op de Turkse inval in Noord-Syrië, zo ook ons land en Nederland die de wapenleveringen aan het land hebben beperkt. 

Sancties

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zware sancties klaar tegen Turkije, dat woensdag een offensief gestart is in het noordoosten van Syrië tegen het Koerdische leger. Dat heeft de Amerikaanse minister van Economie Steven Mnuchin meegedeeld.

“Donald Trump heeft de intentie een decreet te ondertekenen om Turkije af te schrikken zijn offensief voort te zetten”, aldus Mnuchin. “Het gaat om zware sancties. Ik hoop dat we ze niet moeten gebruiken, maar we kunnen de Turkse economie neutraliseren indien nodig.”

15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Segers Peter

    België en Nederland hebben de wapenleveringen aan Turkije beperkt... Waarom niet "gestopt" ?

  • ivan de ridder

    Trump heeft een hotel in Istanbul dat stevige omzetten haalt dus van die sancties of snelle actie zal niets in huis komen.

Lees meer