2 De Turkse president Tayyip Erdogan, vandaag in Ankara. Erdogan zegt dat Turkije Amerikaanse elektronica gaat boycotten.
EPA De Turkse president Tayyip Erdogan, vandaag in Ankara. Erdogan zegt dat Turkije Amerikaanse elektronica gaat boycotten.

Exclusief voor abonnees

Erdogan wil de Turkse economie stimuleren met ambitieuze plannen. Maar wie gaat dat betalen?

De Turkse economie laat al jaren groei zien, en president Erdogan wil die verder stimuleren met ambitieuze plannen. Maar voor investeerders is vertrouwen belangrijker. 

Die ene maatregel waarop de financiële wereld wacht, een renteverhoging om de economie en de inflatie te beteugelen, ziet de Turkse president Erdogan niet zitten. Maar verder zit hij boordevol plannen. Terwijl de lira begin deze maand al begon weg te zakken tegen de dollar, presenteerde Erdogan in het presidentieel paleis zijn grote actieplan. In de eerste honderd dagen van zijn nieuwe kabinet worden 400 projecten in gang gezet. Budget: 46 miljard lira.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • mobius vandenhole

    Nu is het stil rond de sultan,te hoog van zijn toren geblazen?

  • Leo Marien

    Z'n land heeft wel goudvoorraden, geschat rond 480 ton.

Lees meer