Hond Rusty en koala Quasi zijn de allerbeste vrienden.
Facebook/Danielle Stone Hond Rusty en koala Quasi zijn de allerbeste vrienden.

Erg ontroerend! Hond en koala delen drinkbak en zijn beste vrienden

Beelden van de verwoestingen die de bosbranden in Australië aanrichten en de talrijke slachtoffers die ze maken, grijpen naar de keel. Maar dit beeld beroert het hart. Een hond en een koala delen een drinkbak en zijn beste vrienden. “Ik denk dat mensen heel wat kunnen leren van deze dieren”

Het filmpje is afkomstig uit Adelaide Hills in de Australische deelstaat South Australia. Daar hebben een hond en een koala vriendschap gesloten.

Hond Rusty van baasjes Riley en Olivia Stone krijgt aan de drinkbak namelijk geregeld het gezelschap van een koala. Op warme dagen zakt ‘Quasi’ de koala af naar de achtertuin van de familie Stone om zijn dorst te lessen. Nadien slaapt hij vaak in een boom in de tuin.

En Rusty vindt het helemaal niet erg om zijn drinkbak te delen, zelfs integendeel. Op de beelden die familielid Danielle Stone maakte, is te zien hoe beide dieren samen drinken en elkaar besnuffelen. Een prachtig moment!

“Ik denk dat mensen heel wat kunnen leren van deze dieren”, aldus Danielle.

Koala’s en andere dieren krijgen het momenteel hard te verduren in Australië. Volgens schattingen zijn al een miljard dieren omgekomen tijdens de bosbranden.

BEKIJK OOK. Zeven koala’s komen voor het eerst piepen uit hun moeders buidel

BEKIJK OOK. Fietser geeft uitgedroogde koala water te drinken

BEKIJK OOK. Auto volgeladen met geredde koala’s

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Geert Vaelen

    Dieren hebben nog respect voor elkaar, wij met al onze intelligentie zijn teveel bezig met pestregels verzinnen, haat te verspreiden, elkaar af te maken en voor wat? Voor een meningsverschil over fabeltjes die men 2000 jaar geleden in een boekje schreef en geld te verdienen, daarvoor hebben we verstand genoeg. Elkaar uitpersen en beliegen en bedriegen om er zelf financieel beter van te worden maar slechter als mens. Bravo voor deze dieren.

  • Gust Van Assche

    supermooi om te zien.

Lees meer