2 Eric Tse met prinses Charlene van Monaco.
Instagram Eric Tse met prinses Charlene van Monaco.

Eric (24) krijgt van schatrijke ouders cadeau van 3,5 miljard euro

Hij is 24 jaar oud en duikt geregeld het nachtleven in met Rihanna en Bella Hadid. En nu is de pas afgestudeerde Eric Tse (24) van de ene dag op de andere miljardair geworden na een schenking door zijn schatrijke ouders ter waarde van omgerekend 3,5 miljard euro.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vorige dinsdag werd de jongeman miljardair nadat hij het ultieme cadeau had gekregen. Zijn Chinese ouders - Tse Ping en Cheng Cheung Ling - zijn de oprichters van Sino Biopharmaceutical, een holding die gevestigd is in Hongkong. Zij schoven ongeveer een vijfde van het aandelenkapitaal van hun bedrijf door naar hun zoon. De waarde van de schenking komt volgens het financiële persbureau Bloomberg overeen met omgerekend 3,5 miljard euro.

Daarnaast wordt de kersverse miljardair benoemd tot Executive Director van het bedrijf waardoor hij mag rekenen op een jaarlijks salaris van 450.000 euro plus bonussen. En zo is Eric op slag een van ‘s werelds rijkste mensen geworden. Toch koestert de jongeman, die werd geboren in Seattle en studeerde aan de universiteiten van Pennsylvania en Peking, de hoop dat hij relatief low profile door het leven kan blijven gaan, al is dat een beetje tegenstrijdig met het jetsetleven dat hij erop nahoudt.

2 Eric Tse studeerde onlangs af.
Instagram Eric Tse studeerde onlangs af.

Jetset

Zo wordt hij regelmatig gesignaleerd met sterren als Rihanna, Carla Bruni, prinses Charlene van Monaco, Bella Hadid en Lily Aldridge. Eric Tse heeft alvast te kennen gegeven dat hij niet in eigen naam wil staan pronken op ranglijsten met ‘s werelds rijkste mensen.

Eric heeft ook nog een zus Theresa. Zij heeft het al geschopt tot voorzitter van de raad van bestuur van Sino Biopharmaceutical. Aan de top van de onderneming blijven echter hun ouders de touwtjes stevig in handen houden.

50 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Kris Bouwens

    En de mensen maar wijs maken dat ze een spuitje nodig hebben tegen de griep en de mazelen.... en die trappen er nog in ook. Weeral kassa-kassa voor de pharmamiljardairs. Zelf bof, mazelen en rode hond gehad.. en rara.. ik leef nog.

  • Frank Dinnewet

    Of hoe de farmaceutische industrie er miljarden winst op nahoudt op de kap van de ziekenkas en van mensen die 200000 euro moeten betalen voor een geneesmiddel.

Lees meer