Boris Johnson wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe Britse premier.
REUTERS Boris Johnson wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe Britse premier.

EU bereid om Boris Johnson uitstel van brexit te verlenen

De Europese Unie is bereid om Boris Johnson een uitstel van de brexit te geven na 31 oktober, om een no-dealscenario te vermijden. Dat bericht The Guardian. 

“Het zal omschreven worden als een technisch uitstel om Boris politieke verlegenheid te besparen, en dan zullen we tijd hebben om tot een overeenkomst te komen”, vertelde een hooggeplaatste EU-medewerker aan de krant.

Johnson heeft tijdens zijn campagne om het premierschap meermaals duidelijk gesteld dat hij van plan is om het Verenigd Koninkrijk op 31 oktober terug te trekken uit de EU, desnoods zonder brexitakkoord. Met het nieuwe voorstel blijft voor Johnson alsnog de optie open om met de unie tot een akkoord te komen.

45 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Danny Peeters

    Das het toppunt!!!! Europa en maar op de borst kloppen maar als puntje bij paaltje komt: wie buigt voor wie?? Harde brexit!!! Spel heeft lang genoeg geduurd.

  • Wilhelmus Liebrand

    Wordt tijd dat de EU er een punt achter zet. Geen onderhandelingen met mensen die je minachten, laat ze het maar mooi uitzoeken op die apenrots.

Lees meer