Thinkstock

EU-burgers mogen van Commissie zegje doen over zomertijd

Tot 16 augustus kunnen inwoners van alle EU-lidstaten in hun eigen taal hun mening over de zomertijd kenbaar maken. Online staat een formulier waarop mensen hun gevoelens en argumenten kenbaar kunnen maken. 

De Europese Commissie heeft dat besloten op verzoek van het Europees parlement. In februari nam het parlement een resolutie aan waarin de Commissie wordt aangemaand nader onderzoek te doen naar de voor- en nadelen van het systeem waarbij in maart de klok een uur vooruit gedraaid wordt, en in oktober weer terug.

Volgens tegenstanders verstoort de regeling de biologische klok van mens en dier.
De uitkomst van de Europese enquête telt mee in het besluit over het afschaffen of handhaven van het systeem in de hele EU.

43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • eddy van autreve

    Stop daar mee met dat uur te veranderen weet niet wat voor zin dit heeft mens en kind en dier voelen zich daar niet goed bij.

  • Gerda Jacobs

    Bij een 9 tot 17u job is er inderdaad de vraag of een uurtje verschil écht iets uitmaakt. Als men om 7u of, in een ander geval, om 4 uur 's morgens moet beginnen werken maakt dat enorm véél verschil. Het duurt minstens een tweetal weken eer men wat aangepast is. Ook voor mensen met baby's die naar de crèche moeten maakt het wél uit. Laat gewoon de natuur zijn gang gaan! Gerda Jacobs

Lees meer