Illustratiebeeld
Photo News Illustratiebeeld

EU-Commissaris verwacht coronavaccin tegen einde van dit jaar

Volgens de EU-commissaris voor Gezondheid Stella Kyriakides zou een eerste vaccin tegen Covid-19 al tegen eind dit jaar verkrijgbaar kunnen zijn. "Zelfs als voorspellingen op dit moment nog riskant zijn, hebben we goede indicaties dat het eerste vaccin tegen het einde van dit jaar of het begin van het volgende jaar zal beschikbaar zijn", zei Kyriakides zondag aan het Handelsblatt.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

Het vaccin kan niet alle problemen meteen oplossen, zei de EU-commissaris. Maar het zal het mogelijk maken om terug te keren naar de normaliteit "wanneer een kritische massa van burgers - vooral in de risicogroepen - is ingeënt".

Het is volgens wetenschappers onduidelijk wanneer een vaccin beschikbaar zal zijn. In theorie kan de ontwikkeling nog jaren duren of zelfs volledig mislukken. 

Volgens de EU-commissaris voor Gezondheid zijn er steeds meer kleinere en grote corona-uitbraken in verschillende lidstaten. Kyriakides riep de EU-landen op om de infectiebronnen snel te lokaliseren.

Lees ook: Staat Europa op een kantelpunt? De coronacrisis in 6 andere landen (+)

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jonas van poucke

    nog nooit is een vaccin tegen een corona virus uitgevonden. Ik weet echt niet waar ze het halen. Maar alles voor het geld zeker...

  • Carla Olieslagers

    Even wat positiviteit in deze crazy maanden kan geen kwaad. Op hoop van zegen dat het écht zo kan zijn We hoeven niet altijd de pessimist uit te hangen. Er is zo al meer dan genoeg negativisme in de wereld van vandaag...

Lees meer