De Franse minister Laurent Nunez, de Spaanse minister Dolores Delgado, de Duitse minister
Katarina Barley, de Franse minister Nicole Belloubet, de Belgische minister Koen Geens, de Nederlandse minister Ferdinand Grapperhaus en de Britse minister Julian King.
EPA De Franse minister Laurent Nunez, de Spaanse minister Dolores Delgado, de Duitse minister Katarina Barley, de Franse minister Nicole Belloubet, de Belgische minister Koen Geens, de Nederlandse minister Ferdinand Grapperhaus en de Britse minister Julian King.

Europese ministers beloven meer steun aan slachtoffers van terrorisme

Zeven Europese ministers van Justitie, onder wie de Belgische minister Koen Geens (CD&V), hebben vandaag in Parijs op een conferentie rond de strijd tegen terrorisme meer steun beloofd aan slachtoffers van terreurdaden. Dat blijkt uit een gezamenlijke verklaring. 

Aan de vergadering namen naast België ook Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland en Spanje deel. "Door samen te werken, staan we sterker in de strijd tegen terreur", luidde het na afloop. "We engageren ons om de hulp en steun aan slachtoffers van terrorisme te verbeteren, in het bijzonder rond grensoverschrijdende zaken. Ook de coördinatie tussen onze structuren en hulpdiensten op nationaal niveau moet verbeteren", klonk het.

Eerder dit jaar kwamen België, Frankrijk, Duitsland en Spanje al overeen om een Europees register aan te leggen, in de schoot van Eurojust, waarbij informatie rond terreurzaken zou kunnen worden gedeeld. De zeven ministers van Justitie hebben dat engagement vandaag nog eens bevestigd. Wanneer het register er zal komen is nog niet duidelijk. Vandaag luidt het dat men streeft naar "een ambitieuze en realistische kalender". De ministers roepen de begrotingsautoriteiten van de Europese Unie op om hier voldoende middelen en personeel voor vrij te maken.

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • rudy van hecke

    het zijn jullie die ze hebben binnen gelaten dus met andere woorden jullie hebben bloed aan jullie handen en wij zouden er moeten voor opdraaien en betalen bende lafaards

  • leppens victor

    Hoeveel is de belofte van een poltitieker waard? Een halve Bolivar? Waarschijnlijk minder. mvg.

Lees meer