3 De bende zou 26.000 valse briefjes van 50 euro afgedrukt hebben.
EPA De bende zou 26.000 valse briefjes van 50 euro afgedrukt hebben.

Europol rolt netwerk op dat via darknet valse biljetten van 50 euro verkocht

Twee Fransen en drie Portugezen zijn opgepakt bij de ontmanteling van een belangrijk netwerk van valsemunters die hun ‘waren’ via internet verkochten en via de post lieten bedelen in heel Europa. Dat hebben de Portugese politie en Europol maandag bekendgemaakt.

De politiediensten konden voor 1,3 miljoen euro valse biljetten op de kop tikken. Ze arresteerden drie mannen en twee vrouwen tussen de 26 en 63 jaar, aldus de Portugese woordvoerder van de gerechtelijke politie, Luis Ribeiro. De nepbiljetten werden sinds 2017 verkocht via het darknet, het verborgen deel van het internet dat enkel met speciale software toegankelijk is.

De biljetten werden vooral in beslag genomen in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Portugal. Het ging vooral om biljetten van 50 euro. Ze zouden er zo'n 26.000 van gedrukt hebben.

3
EPA
3
EPA

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ANN LIMBOS

    Ik wil ook een " machien " om geld te maken..

Lees meer