archiefbeeld
AFP archiefbeeld

Evacuatiebevel voor duizenden bewoners door natuurbranden in zuiden van Australië

In het zuidwesten van de Australische staat Victoria, waar sinds zondagochtend onbeheersbare natuurbranden woeden, hebben duizenden inwoners een evacuatiebevel gekregen. Volgens de autoriteiten is er al een "aanzienlijk aantal huizen" in as opgegaan.

De branden woedden rond de steden Warnambool, Camperdown en Hamilton. In zowat veertig omliggende steden en dorpen ging in de loop van zondag de noodtoestand van kracht. Ongeveer 300 brandweerlui zijn ingezet, maar door de hoge temperaturen en de hevige wind is het vuur moeilijk onder controle te krijgen. Hoewel er al veel berichten zijn over schade aan gebouwen, werden nog geen slachtoffers gemeld.

Ondertussen geldt er door de huidige weersomstandigheden een vuurverbod in alle zuidoostelijke staten van Australië. Zo ook in Nieuw-Zuid-Wales, waar in Sydney het kwik zondag de 40 graden bereikt. 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Senna Da Silva

    Ai straks komt de F1 race in Melbourne in de problemen

  • kamiel Beke

    Natuurlijk heel erg voor die mensen, maar hier zullen groen weer zagen over het fijn stof door hout te verbranden.

Lees meer