2
AFP

Ex-butler Witte Huis die onder 11 presidenten diende overleden aan Covid-19

Wilson Jerman is overleden aan het nieuwe coronavirus. Hij werd 91. Jerman kwam in dienst in het Witte Huis onder president Dwight Eisenhower en ging met pensioen toen de Obama’s de ambtswoning in Washington D.C. betrokken. Voormalige Amerikaanse first families betuigden al eer aan ex-butler Wilson Jerman.

Elf presidenten diende Wilson Jerman, die in 1929 geboren werd in North Carolina. Hij begon in 1957 als poetshulp onder Dwight Eisenhower (1953-1961) en vertrok weer uit het Witte Huis als liftman onder Barack Obama (2009-2017). Jerman werd Witte Huis-butler onder John Kennedy, op voorspraak van Jackie, de vrouw van de toenmalige president.

“Met zijn vriendelijkheid en goede zorgen hielp Wilson Jerman mee om van het Witte Huis decennialang een thuis te maken voor eerste families, waaronder de onze”, zei Michelle Obama. Ze werd bijgetreden door de voormalige first lady Hillary Clinton en door George W. Bush en zijn echtgenote Laura. “Hij was de eerste persoon die we ‘s morgens zagen als we de residentie verlieten en de laatste persoon die we ‘s avonds zagen, als we terugkwamen”, herinneren de Bushes zich.

Jerman had vijf kinderen, twaalf kleinkinderen en achttien achterkleinkinderen.

2 Het was first lady Jackie Kennedy die Wilson Jerman promoveerde tot butler.
Photo News Het was first lady Jackie Kennedy die Wilson Jerman promoveerde tot butler.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Armand Wuyts

    Je mag je gelukkig prijzen als je 91 jaar kunt worden!

  • stefan crama

    Sterven op je 91 is toch normaal of moeten we allen 100 worden.

Lees meer