3 De politie voert onderzoek in de Langbroekdreef in Amsterdam, waar ex-profvoetballer Kelvin Maynard werd neergeschoten.
ANP/smb De politie voert onderzoek in de Langbroekdreef in Amsterdam, waar ex-profvoetballer Kelvin Maynard werd neergeschoten.

Ex-profvoetballer van Antwerp vanop scooter doodgeschoten in Amsterdam

Bij een nieuwe schietpartij gisteravond in Amsterdam is voormalig profvoetballer Kelvin Maynard (32) doodgeschoten. Twee verdachten gingen er op een scooter vandoor. Maynard speelde onder meer voor FC Antwerp (in 2013-2014). Voorlopig denkt de politie dat de schietpartij losstaat van de liquidatie van Derk Wiersum. Die advocaat van een kroongetuige in een zaak tegen de ‘mocromaffia’ werd gisterochtend vermoord in de Nederlandse hoofdstad.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Bij de schietpartij op de Langbroekdreef in Amsterdam-Zuidoost viel gisteravond één dode.De 32-jarige Maynard zat in zijn auto toen hij werd beschoten door twee personen op een scooter. Na de feiten was er een klopjacht op de daders. 

De politie vroeg via Burgernet uit te kijken naar een zwarte scooter met drie wielen met daarop twee in donker geklede personen met zwarte helmen. Getuigen kregen wel de waarschuwing mee om niet zelf te handelen. 

3 Na de schietpartij knalde de auto van Maynard tegen een brandweerkazerne.
ANP Na de schietpartij knalde de auto van Maynard tegen een brandweerkazerne.

Kogelregen

Het voertuig waarin hij zat kwam na de schietpartij terecht tegen de gevel van een brandweerkazerne. Mogelijk probeerde hij te vluchten voor de kogelregen. In de kazerne zijn geen gewonden gevallen. De hulpdiensten en politie waren snel ter plaatse. Reanimatie van het slachtoffer mocht niet meer baten.

De moord vond plaats op dezelfde dag als de moord op advocaat Derk Wiersum. Vooralsnog gaat de politie er vanuit dat de incidenten los staan van elkaar. Over het motief voor de moord is nog niets bekend.

Of Maynard zelf bekend was bij het gerecht, is niet duidelijk. Wel kwam hij tien jaar geleden in aanraking met de politie tijdens rellen tussen zijn toenmalige club FC Volendam en Omniworld (tegenwoordig Almere City). Maynard werd na de rellen samen met zijn teamgenoot Melvin Platje aangehouden. Ze werden gezien als aanstichters en moesten een nacht de cel. De zaak werd uiteindelijk geseponeerd. 

3 Kelvin Maynard in 2013, toen hij voor FC Antwerp speelde.
smb Kelvin Maynard in 2013, toen hij voor FC Antwerp speelde.

Carrière

Maynard werd geboren in Paramaribo en begon zijn carrière als profvoetballer bij FC Volendam. Hij voetbalde daarna onder meer in Portugal bij SC Olhanense en in Hongarije bij Kecskemeti MT, waar zijn contract vroegtijdig werd ontbonden. In 2012 keerde hij terug naar FC Emmen in de Nederlandse eerste divisie, om in het seizoen 2013-2014 bij FC Antwerp te komen voetballen. 

Wedstrijd gaat niet door

Nu speelde hij in Nederland bij de amateurclub Alphense Boys. De club reageert geschokt. “Ons diepste medeleven gaat uit naar de vrouw en kinderen van Kelvin, zijn familie en vrienden”, klinkt het op de website. ”We gaan vanavond niet trainen, we komen wel bij elkaar om te praten”, zegt trainer Hein van Heek aan onze collega’s van het Algemeen Dagblad. De uitwedstrijd die voor zaterdagavond gepland stond, gaat niet door.

Kelvin Maynard was overigens zelf geen vreemde bij de Nederlandse politie. Een woordvoerster bevestigde dat hij voorkomt in de systemen. Wat hij op zijn kerfstok had, kon ze niet zeggen.

39 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • François Nuyts

    Diegenen die dachten dat men in Nederland goed bezig was wat dat betreft is er aan voor de moeite want zij hebben het zelf gecreéerd door hun zogenaamd gedoogbeleid dat zij al jàren voeren .

  • Roger Geens

    Ik volg reeds enkele maanden een vervolgverhaal over en met de "maffia " en dit op een Nederlandse zender ,het komt me voor dat zulke moorden met motoren ook daar te zien zijn .Het is duidelijk dat dit soort mensen moorden voor elk geldaanbod .Dit is werk voor een "speciale "groep speurders die geen schrik hebben om te sterven ,maar ook niet terug deinzen om zelf een wapen te gebruiken .

Lees meer