Afgelopen vrijdag werden in de koffer van de Peugeot 308 van zoon Sébastien Troadec bloedsporen aangetroffen
Photo News Afgelopen vrijdag werden in de koffer van de Peugeot 308 van zoon Sébastien Troadec bloedsporen aangetroffen

Ex-schoonbroer bekent Frans gezin te hebben gedood

De ex-schoonbroer van Pascal Troadec heeft bekend de vier leden van het mysterieus verdwenen Franse gezin Troadec te hebben omgebracht. Dat hebben meerdere Franse media vandaag gemeld. Sinds 16 februari was er geen nieuws meer van Pascal en Brigitte Troadec (49), hun zoon Sébastien (21) en hun dochter Charlotte (18). In de gezinswoning is een grote hoeveelheid bloed gevonden.

Gisteren zijn de zus van de pater familias en haar ex-man opgepakt. Die laatste heeft bekend op 16 februari de vier gezinsleden te hebben gedood. De zus van Pascal Troadec ontkent elke betrokkenheid.

Achtergrond van het drama zou een geschil rond een erfenis zijn die Pascal Troadec niet zou hebben willen delen met zijn zus en vroegere schoonbroer.

Onduidelijk is of die al de plaats heeft aangegeven waar de lijken zich zouden bevinden.

De dader zou elementen hebben aangegeven omtrent de vindplaats van de stoffelijke resten. Volgens BFMTV wordt er nu gezocht op een tiental kilometer van Brest. De dader zou zijn slachtoffers met een koevoet hebben gedood, daarna hun lijken in stukken hebben gesneden en vervolgens verbrand, meldt de nieuwszender.

Gisterochtend is de verdachte, samen met de zus van de vermoorde vader, aangehouden. Hij heeft aan de onderzoekers verklaard dat hij de ouders, Pascal en Brigitte (49) en hun kinderen Sébastien (21) en Charlotte (18) heeft vermoord.

De voorbije nacht heeft de verdachte elementen aangebracht die de opgravingen op zo'n tien kilometer van Brest verantwoorden, zo stelt BFMTV.

De 46-jarige verdachte is tot bekentenissen overgegaan nadat hij werd geconfronteerd met de resultaten van het DNA-onderzoek. Zijn DNA werd aangetroffen in de wagen van de zoon en op een glas in de wastafel in het huis van de slachtoffers. De man bekende dat hij de lichamen daags na de moorden heeft gedumpt.

De verdwijning werd gesignaleerd op 23 februari. Afgelopen zondag had het gerecht in Frankrijk nog gemeld dat "sporen van bloed zijn aangetroffen (in de woning) die toebehoren aan de gezinsleden". Vrijdag werden in de koffer van de Peugeot 308 van zoon Sébastien ook bloedsporen aangetroffen. Woensdag vond een jogster een broek en de SIS-kaart van dochter Charlotte in Dirinon, 300 km buiten Nantes.

Zoon Sébastien
Oorspronkelijk werd zoon Sébastien gezien als hoofdverdachte: zijn gsm werd als laatste uitgezet en zijn wagen was aanvankelijk onvindbaar. Eerder werd hij veroordeeld voor doodsbedreigingen en op sociale media stak hij z'n haat voor zijn vader niet weg.

Lees meer