REUTERS

Extreemrechtse Braziliaanse presidentskandidaat mag intensieve verlaten na mesaanval

Het extreemrechtse parlementslid Jair Bolsonaro, favoriet voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen komende maand in Brazilië, heeft intensieve zorgen verlaten nadat hij donderdag tijdens een campagnebijeenkomst in de buik werd gestoken. Dat meldt het ziekenhuis in een mededeling. Bolsonaro moet voorlopig wel nog in de medische instelling blijven.

De 63-jarige politicus werd donderdag neergestoken tijdens een campagnebijeenkomst in Juiz de Fora. Hij werd geraakt aan zijn ingewanden, en moest een spoedoperatie ondergaan. Bolsonaro hield aan de steekpartij verschillende darmperforaties en bloedingen over.

De vermoedelijke dader werd gearresteerd. De 40-jarige man, die een oude activist is van de linkse partij PSOL, zou verklaard hebben dat hij handelde "in naam van God".

Bolsonaro geldt als groot bewonderaar van de militaire dictatuur (1964-85), die gepaard ging met willekeurige arrestaties, folteringen en moorden. Regelmatig laat hij zich racistisch, seksistisch of homofoob uit. In de jongste peiling voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen ligt Bolsonaro op kop met 22 procent.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan De Smet

    Dat zijn dan de linkse pacifisten. Het is zoals Winston Churchill had voorspeld : de fascisten van de toekomst zullen zichzelf antifascist noemen...

  • cecil atherton

    Messentrekkerij is duidelijk in bij links, allemaal in naam van de democratie en het collectieve goed natuurlijk.

Lees meer