Foto ter illustratie.
Epa Foto ter illustratie.

Fabrieksarbeiders winnen miljoenen en zeggen direct baan op

Het klinkt als een droom: miljoenen winnen met de lotto en daarna meteen je baan opzeggen. Drie medewerkers van de Volkswagenfabriek in het Duitse Baunatal deden het. Ze wonnen ettelijke miljoenen. Een vierde collega had pech, hij was net uit de groep gestapt die gezamenlijk de loten inkocht.

Volkswagen-woordvoerder Heiko Hillwig bevestigt in veschillende Duitse media het opzeggen van de banen door het drietal. "Dat verzoek hebben we dit weekend ontvangen."

De drie gelukkigen - allen ouder dan 50 jaar - werken samen op de afdeling versnellingsbakken. Ze hadden samen met een vierde collega een clubje opgericht dat de loten kocht. Helaas voor de vierde persoon, hij stapte onlangs uit de groep. De man kreeg toch nog 100.000 euro van zijn versbakken miljonairsvrienden. Noem het een troostprijs.

Rechtszaak

In Australië diende vandaag toevallig een rechtszaak van een Australiër die miljoenen misliep doordat zijn collega's hem één keer vergaten te vragen mee te doen met een gezamenlijk lot. De collega’s van Brendan King wonnen vervolgens 40 miljoen Australische dollars (ruim 26 miljoen euro). King dacht daar ook aanspraak op te maken, maar de rechter was het daar niet mee eens.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Philomena Vanderweyen

    Wens die mensen heel veel geluk met hun prijs en hoop dat ze er nog lang van kunnen genieten,wel mooi dat ze toch aan hun spelersmaatje hebben gedacht.

  • Conny Van den Bosch

    Het is het hun gegund. Beter dan nog 17 jaar te moeten werken in steeds slechtere tijden. Als ze slim zijn verlaten ze de EU om ergens te genieten van het leven.

Lees meer