AFP

Fabrieksbrand Rouen veroorzaakte “tussen 40 en 50 miljoen euro” schade voor landbouwers

De brand in de chemische fabriek Lubrizol heeft naar schatting tussen 40 en 50 miljoen euro schade veroorzaakt voor landbouwers. Dat meldt de Franse minister van Landbouw en Voeding Didier Guillaume. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

"Een economisch drama, maar ook een menselijk drama", noemt hij het. In totaal werden 3.000 landbouwers getroffen door de gevolgen van de fabrieksbrand. Guillaume is vandaag in Rouen met minister van Ecologische Transitie Elisabeth Borne en minister van Volksgezondheid Agnès Buzyn om een ‘comité voor transparantie en dialoog’ in te richten na de brand van 26 september.

De Franse krant ‘Les Échos’ maakte vandaag bekend dat Lubrizol toestemde om een solidariteitsfonds van 50 miljoen euro op te richten, kwestie van de geleden verliezen van alle landbouwers en de andere getroffen sectoren te dekken. Het bedrijf zal ook 453 veehouders die nu geen melk meer mogen produceren vergoeden.

Het nationaal agentschap voor voedselveiligheid zal vermoedelijk maandag een advies uitbrengen na bijkomende analyses die werden uitgevoerd op landbouwproducten. Als die resultaten goed zijn, worden de restricties voor landbouwers dezelfde dag nog opgeheven.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Raf Coppens

    solidariteitsfonds afkomstig van belastinggeld ??? .....dit moet door de verzekering van de fabriek betaald worden.

Lees meer