REUTERS

Facebook sluit 23 Italiaanse pagina's die ‘fake news’ verspreidden over migranten, vaccinaties en Joden

Facebook heeft 23 Italiaanse pagina's gesloten omdat ze ‘fake news’ zouden verspreiden en de regels van de sociale media aan hun laars zouden lappen. Enkele van die pagina's steunen de populistische regeringspartijen van het land. 

De actie komt midden in een debat over ‘fake news’ in Italië: velen maken zich zorgen dat de campagnes voor de verkiezingen van 26 mei vol zitten met valse waarheden. De actie van Facebook is een gevolg van een onderzoek door Avaaz, een campagnegroep. 

"We hebben een aantal pagina's verwijderd die ‘fake news’ verspreiden of duplicaten zijn van andere pagina's omdat ze in strijd zijn met ons beleid", zo liet een woordvoerder van Facebook weten in een persbericht. "We hebben ook actie ondernomen tegen pagina's die voortdurend misinformatie posten. Als we verdere inbreuken vaststellen, zullen we opnieuw overgaan tot actie."


Volgens Avaaz hadden de afgesloten accounts in totaal 2,46 miljoen volgers en verspreidden ze valse berichten over migranten, vaccinaties en Joden. 

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Pol Verweg

    Een goede zaak

  • Jozef Hendrickx

    Sinds wanneer bepaalt Facebook wat de waarheid is ? Het is niets anders dan poco censuur in opdracht van de Europese Commissie met op kop Juncker en de socialist Frans Timmermans .

Lees meer