4 De Belg Luc Pinsart bij het zwembad van het Heronissos Hotel. “Het is een schande wat hier gebeurt.”
Nicola Zolin De Belg Luc Pinsart bij het zwembad van het Heronissos Hotel. “Het is een schande wat hier gebeurt.”

Exclusief voor abonnees

Faillissement Thomas Cook klap voor Kreta: “Er was niet één gast die zei: ik begrijp jullie. Ze waren alleen bezig met hun eigen geld”

Het faillissement van reisorganisatie Thomas Cook is op Kreta keihard aangekomen. De economie van het Griekse eiland drijft op de toeristenindustrie. “Het is alsof Kreta getroffen is door een aardbeving van 7 op de schaal van Richter en we nu wachten op een tsunami.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De spanning is om te snijden aan het zwembad van het Heronissos Hotel. De hotelmanager knikt in de richting van twee Thomas Cook-gasten en schudt vervolgens misprijzend haar hoofd. De twee gasten, beiden met hun all inclusive-armbandjes strak om de pols, beginnen zowaar nog harder met hun hoofd te schudden. “Ze begrijpen het heus wel’, sist de manager, ‘maar het interesseert ze gewoon niets.”

Het gros van de bewoners van de Griekse badplaats Chersonissos voelt zich zaterdagochtend ellendig: de ontspannende helft omdat ze gisteren misschien een Flügel te veel dronken en de nog altijd brandende zon hun maar weinig kans biedt hun roes uit te slapen, de werkende helft omdat ze 100 miljoen euro dreigen te verliezen.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer