4 De Belg Luc Pinsart bij het zwembad van het Heronissos Hotel. “Het is een schande wat hier gebeurt.”
Nicola Zolin De Belg Luc Pinsart bij het zwembad van het Heronissos Hotel. “Het is een schande wat hier gebeurt.”

Exclusief voor abonnees

Faillissement Thomas Cook klap voor Kreta: “Er was niet één gast die zei: ik begrijp jullie. Ze waren alleen bezig met hun eigen geld”

Het faillissement van reisorganisatie Thomas Cook is op Kreta keihard aangekomen. De economie van het Griekse eiland drijft op de toeristenindustrie. “Het is alsof Kreta getroffen is door een aardbeving van 7 op de schaal van Richter en we nu wachten op een tsunami.”

De spanning is om te snijden aan het zwembad van het Heronissos Hotel. De hotelmanager knikt in de richting van twee Thomas Cook-gasten en schudt vervolgens misprijzend haar hoofd. De twee gasten, beiden met hun all inclusive-armbandjes strak om de pols, beginnen zowaar nog harder met hun hoofd te schudden. “Ze begrijpen het heus wel’, sist de manager, ‘maar het interesseert ze gewoon niets.”

Het gros van de bewoners van de Griekse badplaats Chersonissos voelt zich zaterdagochtend ellendig: de ontspannende helft omdat ze gisteren misschien een Flügel te veel dronken en de nog altijd brandende zon hun maar weinig kans biedt hun roes uit te slapen, de werkende helft omdat ze 100 miljoen euro dreigen te verliezen.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

48 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Vince Janssens

    Het is elke persoon zijn recht om te heersen over zijn geld. Hier hoeft geen enkele vorm van verantwoording afgelegd te worden. Mij zien ze al lang op zo een fake vakanties niet terug. Ik regel alles zelf, stap mijn motorfiets op en ga dichter bij huis veel prachtigere natuur bekijken.

  • Jaak Casteleyn

    Noch de hoteluitbaters, noch Thomas Cook trekt zich iets aan van de klanten, het enige wat ze willen is de winst en de dividenden voor de aandeelhouders. Dure reizen om letterlijk te bakken in de zon en daarna naar de dermatoloog om vlekken op de huid te onderzoeken en eventueel weg te snijden eer ze kwaadaardig worden.

Lees meer