Volgens de politie lijkt het erop dat Robby (9), links met zijn mama, is doogebeten door honden.
GoFundMe Volgens de politie lijkt het erop dat Robby (9), links met zijn mama, is doogebeten door honden.

Familie rouwt om Robby (9): “Aangevallen door twee pitbulls toen hij brievenbus ging leegmaken”

Een jongetje van 9 jaar oud is in de VS dood teruggevonden nadat hij wellicht is aangevallen door twee pitbulls. Robby (9) ging ’s ochtends de brievenbus leegmaken, maar keerde niet meer terug naar binnen. Hij werd dood teruggevonden in een veld. “Het lijkt erop dat hij is doodgebeten door honden”, meldt de politie.

Het tragische voorval gebeurde afgelopen donderdagochtend. Zijn moeder Lyndsay werd ongerust toen haar zoon niet terugkwam nadat hij de brievenbus ging leegmaken. “Ze ging hem buiten zoeken, maar belde ons toen ze in het veld naast hun huis loslopende honden zag”, meldt de politie. 

De agenten gingen ter plaatse en troffen de 9-jarige dood aan in het veld. “Het lijkt erop dat hij werd doodgebeten door honden”, meldt de politie op Facebook. 

Dezelfde dag nog ondervroeg de politie twee verdachten, waaronder een 25-jarige man die geprobeerd zou hebben om bewijzen in verband met de hondenaanval te verduisteren. Twee honden die verdacht worden van de aanval zijn in quarantaine geplaatst.

Twee pitbulls

Het onderzoek loopt nog, maar volgens een vriendin van de familie is Robby doodgebeten door twee pitbulls. “De familie is hier kapot van”, zegt Kaydi Homme. De vrouw steunt het getroffen gezin door geld voor hen in te zamelen. “De twee andere kinderen zullen alle steun nodig hebben”, klinkt het.

Lees ook: Asielen overstelpt met staffords: “Weet wat je aan de leiband hebt. Stoere jongens kopen ze, maar kunnen er niet mee overweg” (+)

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer