2 Jacinda Ardern, premier van Nieuw-Zeeland, omhelst een familielid van een van de slachtoffers.
REUTERS Jacinda Ardern, premier van Nieuw-Zeeland, omhelst een familielid van een van de slachtoffers.

Familieleden van slachtoffers Christchurch krijgen permanente visa in Nieuw-Zeeland

Vanaf vandaag kunnen de familieleden van de slachtoffers van de aanslagen in Christchurch, het statuut van permanente ingezetene (inwoner) in Nieuw-Zeeland aanvragen. De familieleden hebben nog twee jaar de tijd om een officiële aanvraag in te dienen. 

Deze speciale categorie van visa "erkent de impact van de tragedie op het leven van de hardst getroffenen, en wil zekerheid geven" aan de mensen die slechts een tijdelijke verblijfsvergunning hebben, legde het Nieuw-Zeelandse ministerie van Immigratie in een mededeling uit.

De voorzitter van de federatie van islamitische verenigingen van Nieuw-Zeeland, Mustafa Farouk, juichte het aanbod van het ministerie toe. "We zijn erg verheugd", zei hij. "Sommige van deze mensen hebben niet alleen een geliefde verloren maar ook de persoon die in hun levensonderhoud voorzag.”

Op 15 maart opende de Australische blanke suprematist Brenton Tarrant het vuur in twee moskeeën in de stad Christchurch. Vijftig gelovigen werden daarbij doodgeschoten. 

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
2
AFP

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Filip Desmedt

    Dit is wel een heel slecht precedent , een héél slecht signaal !! De wereld , de democratie , gaat ten onder aan zijn eigen tolerantie , zijn eigen domheid ....

  • Patrick Rutten

    Citaat “Sommige van deze mensen hebben niet alleen een geliefde verloren maar ook de persoon die in hun levensonderhoud voorzag.” einde citaat. Geld doet wonderen hé...

Lees meer