3 Timothy Pitzen verdween in 2011 op zevenjarige leeftijd. In 2018 verspreidde de politie een verouderingsillustratie.
National Center for Missing and Exploited Children Timothy Pitzen verdween in 2011 op zevenjarige leeftijd. In 2018 verspreidde de politie een verouderingsillustratie.

FBI: opgedoken jongen is niet vermiste Timmothy Pitzen

Helaas: de jongen die zich woensdag bij de politie in Ohio meldde en zich uitgaf voor de sinds 2011 vermiste Timmothy Pitzen, blijkt toch iemand anders te zijn. Dat zegt de FBI op basis van DNA-onderzoek. Het zou gaan om een 24-jarige man uit Cleveland.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Half Amerika hield de adem in, toen afgelopen woensdag een jongen die fysiek leek op de in 2011 verdwenen Timmothy Pitzen, zich aanmeldde bij de politie met de boodschap dat hij het op zesjarige leeftijd verdwenen jongetje was. De jongen beschreef hoe hij op de vlucht was voor twee mannen die hem vasthielden en zou “urenlang keihard gerend hebben” om te ontsnappen uit handen van twee mannen die hij zijn ‘kidnappers’ noemde. Kort voor zijn vlucht zou hij met hen in een hotelkamer in de staat Ohio hebben geslapen. Daar vandaan vluchtte hij de grens over naar de staat Kentucky waar hij na zijn melding bij de politie ter observatie werd opgenomen in een ziekenhuis.

Daar werd DNA-materiaal afgenomen en vergeleken met dat van de familie van Timmothy Pitzen, om erachter te komen of de jongen de waarheid sprak. Dat blijkt inzake zijn identiteit helaas niet het geval te zijn: uit het DNA-onderzoek is gebleken dat de jongen niet verwant is aan Pitzens familie en dus niet Timmothy kan zijn. 

De politie probeert momenteel de echte identiteit van de man te achterhalen en onderzoekt de rest van zijn verhaal.

“Ik kreeg net een bericht van een familielid dat hij het niet is. Ik ben er kapot van”, zegt Timmothy’s oom Michael Jacobs aan CNN.

De politie blijft intussen verder zoeken naar de jongen. “Ondanks dat we teleurgesteld zijn dat dit een ‘hoax’ bleek te zijn, blijven we vastberaden doorzoeken naar Timmothy, aangezien deze zaak helaas voorlopig nog onopgelost blijft", zei politiewoordvoerder Bill Rowley van de politie in Aurora, de stad waar de jongen woonde en verdween.

Mysterieuze verdwijning

Timmothy Pitzen verdween op 11 mei 2011. Zijn vader James zette hem ’s ochtends af op school nabij hun woonplaats, de stad Aurora in Illinois. Niet veel later dook moeder Amy-Fry Pitzen (43) op aan school. Ze kwam haar zoon terug ophalen en gaf een dringende familiale aangelegenheid aan als reden. De twee bezochten die dag een dierentuin en bezochten ook een aquapark in de naburige staat Wisconsin.

De moeder werd twee dagen later dood aangetroffen in een hotelkamer in Illinois. Haar polsen waren doorgesneden. De politie handelde de zaak af als zelfdoding. Moeder Pitzen liet een afscheidsbriefje achter waarin ze schreef dat Timmothy “nooit zou worden gevonden.” “Hij was veilig en wel ondergebracht bij de mensen die voor hem zouden zorgen.” 

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

3 Een hand- en voetafdruk van Timmothy Pitzen uit 2009 in de achtertuin van het huis van zijn ouders in Aurora.
AP Een hand- en voetafdruk van Timmothy Pitzen uit 2009 in de achtertuin van het huis van zijn ouders in Aurora.
3 Timothy Pitzen als zesjarige.
AP Timothy Pitzen als zesjarige.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • JOHAN VLEIRICK

    Heel erg voor die mensen! Hopelijk kunnen ze op een dag Timmothy terug in de armen sluiten!

  • Eddy Van Hoorenbeeck

    Hier ga ik nu toch echt van achterover. Hoe gek moet je zijn om je als vierentwintigjarige te gaan uitgeven voor een veertienjarige? Hoe gek moet je hoe dan ook zijn om te gaan beweren dat je een acht jaar geleden verdwenen kind bent als je niet die persoon bent? Briljante verdwijntruuk natuurlijk, want als hij iets op zijn kerfstok heeft dat erg genoeg is om van de aardbol te willen verdwijnen, dan zou dit een mogelijkheid geweest zijn om van identiteit te wisselen.Als er geen DNA-test bestond.

Lees meer