Fed-bestuurder James Bullard van de Amerikaanse centrale bank.
REUTERS Fed-bestuurder James Bullard van de Amerikaanse centrale bank.

Fed-kopstuk voorspelt 46 miljoen werklozen in VS door coronavirus

Maatregelen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus in de Verenigde Staten in te dammen, kunnen er op korte termijn voor zorgen dat tot wel 46 miljoen Amerikanen zonder werk komen te zitten. Daarvoor waarschuwt Fed-bestuurder James Bullard van de centrale bank in St. Louis. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het door Bullard voorspelde leger van werklozen is een zevende van alle Amerikanen. Hij wijst onder meer op bedrijven met diensten waarbij doorgaans veel contact is met mensen. Die moeten nu op gezag van de gezondheidsautoriteiten tijdelijk hun activiteiten staken.

Volgens Bullard zal de economische schok voor de VS van korte duur zijn als beleidsmakers snel met noodhulp komen, zoals inkomensondersteuning. Eerder deze week werd een akkoord bereikt over een omvangrijk steunpakket.

Lees ook:

Amerikaanse overheid bereikt akkoord over economisch steunpakket van 2.000 miljard dollar tegen coronacrisis

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Feline Noé

    Niets van sociale bescherming daar.. terwijl biljoenen in de lucht vliegen nu.

  • Flor Peeters

    Alle ondernemers spreken van miljarden verlies maar toen ze giga winsten maakten dat deelden ze pakken geld uit aan de aandeel houders.

Lees meer