3 Hulpverleners buigen zich over een gewonde nadat schoten werden afgevuurd in de marge van het huldefeest van de basketbalploeg Toronto Raptors in Toronto, Canada.
AP Hulpverleners buigen zich over een gewonde nadat schoten werden afgevuurd in de marge van het huldefeest van de basketbalploeg Toronto Raptors in Toronto, Canada.

Feestend Toronto opgeschrikt door schietpartij: twee gewonden

Zeker twee mensen zijn gewond geraakt bij een schietpartij in de Canadese stad Toronto. Daar waren naar schatting zo'n 2 miljoen mensen op de been om de Toronto Raptors te huldigen. Die basketbalploeg veroverde als eerste Canadese club de titel in de NBA.

De schoten klonken volgens Canadese media in de buurt van het stadhuis. Videobeelden tonen chaotische toestanden: vluchtende mensen duwen elkaar opzij in een poging een veilig heenkomen te zoeken. De politie zegt volgens omroep CBC dat twee gewonden zijn aangetroffen. Zij zouden niet in levensgevaar zijn.

Het is nog niet bekend wat precies is voorgevallen. De politie zegt dat twee vuurwapens in beslag zijn genomen en twee aanhoudingen zijn verricht. Het is onduidelijk of het gaat om de twee mensen die gewond zijn afgevoerd.

Heldenontvangst

De Toronto Raptors kregen maandagavond een heldenontvangst in eigen stad. De spelers van de eerste Canadese club ooit die de NBA kon winnen werden met een open bus door de straten van Toronto gereden. Naar schatting twee miljoen fans daagden op om de titel te vieren. 

3 Mensen rennen weg na het horen van geweerschoten.
TWITTER @TIMLEMULE Mensen rennen weg na het horen van geweerschoten.
3 Politie blokkeren een straat waar de gewonden verzorgd worden in Toronto.
AP Politie blokkeren een straat waar de gewonden verzorgd worden in Toronto.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer