In 2019 won Joker van regisseur Todd Phillips, met hoofdrolspeler Joaquin Phoenix, nog de Gouden Leeuw in Venetië. Dit jaar gaat het oudste filmfestival ter wereld begin september door.
EPA In 2019 won Joker van regisseur Todd Phillips, met hoofdrolspeler Joaquin Phoenix, nog de Gouden Leeuw in Venetië. Dit jaar gaat het oudste filmfestival ter wereld begin september door.

Filmfestival van Venetië vindt wel degelijk plaats in september

Het filmfestival van Venetië vindt dit jaar wel degelijk plaats, van 2 tot en met 12 september. Dat heeft de Biënnale van Venetië, de instelling die het oudste filmfestival ter wereld overkoepelt maandag bevestigd. De Mostra is aan haar 77ste editie toe.

Het filmfestival houdt dus vast aan een planning in september, ondanks de pandemie van het coronavirus, waardoor het wereldwijd regent aan afgelastingen in festivallandschap.

Samenwerking met Cannes?

Mogelijk komt er nog een samenwerking met het filmfestival van Cannes, maar daarover is nog niks concreet. Bedoeling was dat festival uit te stellen tot eind juni-begin juli, maar het verbod op grote evenementen tot zeker midden juli in Frankrijk heeft ertoe geleid dat de organisatoren ook daar een kruis over mochten maken.

Lees ook: Filmfestival Cannes gaat niet door in gebruikelijke vorm

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer