Bill O'Reilly (67) is sinds jaar en dag een kijkcijferkanon met zijn talkshow op Fox News.
AP Bill O'Reilly (67) is sinds jaar en dag een kijkcijferkanon met zijn talkshow op Fox News.

Fox News ontslaat Bill O'Reilly wegens seksuele intimidatie

Bill O'Reilly, een van de sterren van de Amerikaanse conservatieve nieuwszender Fox News, is door de zender ontslagen na beschuldigingen van ongepast seksueel gedrag. Dat meldt moederbedrijf 21st Century Fox deze avond. "Na zorgvuldig onderzoek naar de beschuldigingen zijn 21st Century Fox en Bill O'Reilly overeengekomen uit elkaar te gaan", zo luidt het in een mededeling.

De zaak rond Wendy Walsch, een voormalige gast in O'Reilly's show, heeft de presentator de kop gekost. O'Reilly zou haar een goede baan bij Fox hebben aangeboden als ze met hem mee ging naar zijn hotelkamer. Toen de vrouw weigerde, kreeg ze de positie niet. Walsch diende daarom een aanklacht in.

Fox News kondigde vorige week aan een onderzoek te doen naar de beschuldiging van de vrouw dat Bill O'Reilly (67) haar seksueel heeft lastiggevallen. Eerder kwamen al berichten naar buiten dat Fox 13 miljoen dollar zwijggeld heeft betaald aan vijf vrouwen die de presentator beschuldigden van ongewenste intimiteiten. De klachten zouden gaan over verbaal misbruik, schunnige opmerkingen, ongewenste intimiteiten en telefoontjes waarbij het leek dat O'Reilly aan het masturberen was, zo blijkt uit documenten en interviews.

Trump

O'Reilly heeft nog niet gereageerd maar zei vorige week na de berichten over het zwijggeld dat hij onterecht wordt aangevallen omdat hij een prominent doelwit is. Sindsdien zijn verschillende bedrijven gestopt met advertenties rond het razend populaire programma 'The O'Reilly Factor'. President Donald Trump nam het dan weer voor hem op.

The O'Reilly Factor was in het eerste trimester van 2017 het meest bekeken actualiteitenprogramma op de kabeltelevisie, met gemiddeld 3,9 miljoen kijkers. Het is nog onduidelijk of O'Reilly afscheid mag nemen van zijn kijkers of meteen moet vertrekken.

De CEO van de zender, Roger Ailes, nam in juli vorig jaar nog ontslag omdat hij eveneens door verschillende vrouwen werd beschuldigd van ongewenste intimiteiten.

Op Twitter wordt het ontslag van O'Reilly druk besproken.

Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels