AFP

Frankrijk heft parlementaire onschendbaarheid Marine Le Pen op

In Frankrijk heeft de Nationale Vergadering besloten om de parlementaire onschendbaarheid op te heffen van Marine Le Pen, voorzitster van de Franse extreemrechtse partij Front national. Dat melden verschillende Franse media onder aanhaling van parlementsbronnen. 

De rechtbank van Nanterre opende een onderzoek naar de verspreiding van beelden van een slachtoffer van terreurbeweging IS via de Twitteraccount van Le Pen. De Nationale Vergadering sprak zich niet uit over de kern van het dossier, maar had het over een "ernstig, loyaal en oprecht" verzoek van justitie, aldus de Franse media. 

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • JAN krommentak

    En dit allemaal omdat ze foto's van IS twittert ? foto's die IS massaal via het internet verspreidde en voor iedereen toegankelijk waren via media of andere kanalen ! als dit geen politieke afrekening is dan weet ik het niet meer ons Marie mag zijn wie ze is maar dit gaat er ver over

  • André Van der Poorten

    Ze nemen een voorbeeld aan België , als ze U in de verkiezingen niet kunnen kloppen doen ze het via een of andere rechter of andere trukendoos !

Lees meer