Bergbeklimmers op de Mount Blanc.
EPA Bergbeklimmers op de Mount Blanc.

Frankrijk neemt maatregelen tegen overbezetting op Mount Blanc

Bergbeklimmers mogen alleen nog de Mont Blanc beklimmen als ze een kamer hebben geboekt in een van de hutten op de flanken van de hoogste berg van Europa. Dat hebben de Franse autoriteiten besloten in een poging de overbezetting op de berg tegen te gaan.

De Alpenpiek trekt jaarlijks bijna 25.000 klimmers. De dagelijkse drukte leidt tot oplaaiende gemoederen en ongebreideld illegaal kamperen. Vanaf morgen moeten mensen die hopen de 4.810 meter hoge berg via de standaardroute te beklimmen, een kamer in een van de drie schuilhutten boeken als hun beklimming een overnachting omvat, wat meestal het geval is.

Vandaag kwam nog een 25-jarige Slowaak om het leven nadat hij 250 meter naar beneden was gevallen aan het begin van de standaardroute, die ook wel bekendstaat als Route Royale. Vorig seizoen kwamen vijftien klimmers op de berg om het leven.

Bekijk ook:

Unieke foto toont lange wachtrij op Mount Everest

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • marc van de poel

    Zoveel volk op de Mont Blanc. Straks zinkt die berg onder dat gewicht. En dan zoeken de klimmers de nieuwe 'hoogste' berg op. Probleem opgelost.

Lees meer