3 Jacline Mouraud zit dinsdagmiddag voor de televisie, met de luiken dicht en de deur op slot, als ze hoort dat de Franse regering eindelijk serieuze handreikingen doet aan de gele hesjes.
Bart Koetsier Jacline Mouraud zit dinsdagmiddag voor de televisie, met de luiken dicht en de deur op slot, als ze hoort dat de Franse regering eindelijk serieuze handreikingen doet aan de gele hesjes.

Exclusief voor abonnees

Frankrijks gezicht van de gele hesjes wordt inmiddels zwaar bedreigd: “Niemand heeft nog grip op de gilets”

De Bretonse Jacline Mouraud is een van de belangrijkste gezichten in Frankrijk van de beweging van de gele hesjes. Dinsdag kwam de regering de boze burgers tegemoet door de brandstoftaks te bevriezen. Mouraud moest het op de tv aanschouwen. Ze wordt bedreigd, door het radicale deel van de gele hesjes.

Jacline Mouraud is blij met de bevriezing van de brandstoftaks, die ze premier Édouard Philippe zojuist op televisie heeft zien aankondigen. Maar de Bretonse denkt dat het wel eens te laat zou kunnen zijn. “Als de regering dit meteen na de eerste protestdag had aangekondigd, was er niets aan de hand geweest. Maar een deel van de gele hesjes is nu niet meer voor rede vatbaar. Die gaan net zolang door tot Macron aftreedt.”

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Willy Gys

    Met anarchisme bereik je niets. Enkel meer geweld.

  • Hubert Wouters

    Ze moet maar in haar keuken blijven en met haar potten en pannen bezig zijn. Dan komt ze zoiets niet tegen.

Lees meer