2 Oud-politieagent Amsterdammer Frans van Gelderen overleed vorige week. Hij was 41 jaar politieman en vertelt over zijn undercoverervaringen.
Jitske Schols Oud-politieagent Amsterdammer Frans van Gelderen overleed vorige week. Hij was 41 jaar politieman en vertelt over zijn undercoverervaringen.

Exclusief voor abonnees

Frans werkte jarenlang undercover: "Mijn grote zwakte was dat ik sommige criminelen écht aardig vond"

Frans van Gelderen werkte een leven lang bij de Amsterdamse politie. Vlak voor zijn overlijden vertelde hij over de spannendste periode uit zijn loopbaan. Onder de naam Max de Vries werkte hij jarenlang als infiltrant.

"De opleiding duurde drie weken. Langer was het niet. Maar het was wel een intensieve opleiding. Overdag ­kregen we lessen over verdovende middelen en infiltratietechnieken, 's avonds werden we Amsterdam in gestuurd met opdrachten."

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Aanbieding loopt nog
06dagen07uren14minuten06seconden
  • Lees nu 4 8 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Luc de Groot

    Lijkt mij een zeer leuke job, trouwens niet alle criminelen zijn uitschot, er zijn deftige personen bij zoals u en ik en mss nog met dat ietsje meer begrip en aardigheid voor de medemens en niet achterhands zoals velen in de ''boven wereld''

Lees meer