Anesthesist Frédéric Péchier
AFP Anesthesist Frédéric Péchier

Exclusief voor abonnees

Franse anesthesist beschuldigd van 24 vergiftigingen: bij elke mysterieuze hartstilstand was dokter Péchier aanwezig

In Frankrijk is een anesthesist die er eerder al van beticht werd dat hij zeven patiënten vergiftigde, nu ook in verdenking gesteld voor zeventien nieuwe gevallen. Zeven daarvan liepen dodelijk af. Maar de man blijft zijn onschuld uitschreeuwen en het gerecht stemde intussen met zijn voorwaardelijke vrijlating in.

Frédéric Péchier (47) werd dinsdag in de boeien geslagen omdat er nieuwe verdenkingen waren gerezen over de tijd toen hij als anesthesist tewerkgesteld was in twee ziekenhuizen in Besançon. Twee jaar geleden was hij daar al in verband gebracht met zeven patiënten die tijdens routine-ingrepen plotseling een hartstilstand kregen. In twee gevallen liep dat toen fataal af. Onderzoek wees uit dat de patiënten werden vergiftigd door iemand die kalium of verdovingsmiddel toegevoegd had aan de infusen met pijnstillers en hydraterende middelen. Péchier was daarbij nooit van dienst als anesthesist, maar snelde wel iedere keer toe om de patiënt te reanimeren. 

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer