De Franse chef Marc Veyrat.
AFP De Franse chef Marc Veyrat.

Franse chef sleept Michelin voor de rechter omdat hij derde ster kwijtspeelde

De Franse chef Marc Veyrat heeft de Michelingids voor de rechter gesleept omdat hij zijn derde ster voor zijn restaurant ‘La Maison des Bois’ is kwijtgespeeld. De chef wil de exacte redenen kennen. Dat meldt zijn advocaat maandag.

‘La Maison des Bois’ in Manigod nabij Annecy (departement Haute-Savoie) verloor in januari zijn derde ster. De 68-jarige chef Marc Veyrat pikte dat niet en vroeg dat zijn restaurant niet langer zou opgenomen worden in de beroemde gids.

En nu sleept de kok dus Michelin ook voor de rechter. "We zijn nog nooit zo goed geweest", verduidelijkt hij. "We hebben een geweldig team en de feedback van de klanten is uitstekend. Daarom blijf ik ontzettend ontgoocheld en ik begrijp de beslissing van de Michelingids om onze derde ster af te pakken nog steeds niet.”

De zaak komt voor de rechtbank van Nanterre op 27 november. 

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marc Van de Sanden

    Iedereen heeft recht op een eerlijke motivatie, laat dit nu niet de sterkste kant zijn van Michelin. Ook is deze nu ongemotiveerde keuze wel bepaald voor zijn omzet.

  • Jef Pauwels

    Schrap hem gewoon uit juĺie boekje?

Lees meer