5 Het Franse leger bouwt een noodhospitaal naast het overbevolkte ziekenhuis in Mulhouse.
AFP Het Franse leger bouwt een noodhospitaal naast het overbevolkte ziekenhuis in Mulhouse.

Franse luchtmacht vliegt coronapatiënten Haut-Rhin naar Bordeaux

Het zwaar door het coronavirus getroffen Franse departement Haut-Rhin heeft de maatregelen die mensen thuis moeten houden, verscherpt. Volgens de autoriteiten worden de door Parijs afgekondigde beperkingen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, niet nageleefd. Op fiets- of wandelpaden, in parken, sportvelden en speelplaatsen zijn veel mensen op de been.

Daarom zijn die plaatsen nu allemaal tot verboden gebied verklaard. Ook wielrenners en joggers moeten er wegblijven. De maatregel is in ieder geval tot 15 april van kracht in het departement. In de nationale voorschriften mogen mensen naar buiten als ze individueel gaan sporten. 

De gezondheidszorg in het departement kan de stroom coronapatiënten niet aan. De luchtmacht haalt daarom zaterdag opnieuw patiënten op. Ze worden van Mulhouse naar Bordeaux gevlogen, melden Franse media. Het leger bouwt in Mulhouse een militair noodhospitaal op het parkeerterrein van een door patiënten overspoeld ziekenhuis.

In het noordoosten van Frankrijk liggen 1550 coronapatiënten in het ziekenhuis. Alleen de regio Parijs is zwaarder getroffen door het virus. Frankrijk heeft meer dan 12.500 besmettingen geregistreerd. 562 patiënten zijn overleden, waarvan 112 in de afgelopen 24 uur.  Maandag beslist de Franse regering over een mogelijke uitbreiding van de lockdownmaatregelen om het coronavirus in te dijken.

5 Een coronapatiënt wordt vanuit het ziekenhuis in Mulhouse een brancard naar een medische helikopter gebracht.
AFP Een coronapatiënt wordt vanuit het ziekenhuis in Mulhouse een brancard naar een medische helikopter gebracht.
5 De eerste coronapatiënten worden na de landing naar ziekenhuizen in Bordeaux gebracht.
AFP De eerste coronapatiënten worden na de landing naar ziekenhuizen in Bordeaux gebracht.
5
AFP
5
AP

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Christine Laevers

    Op TV: een vrouw met alleen 8 flessen Cola in haar caddie kreeg een ferme waarschuwing van de politie. Cola is geen reden om naar buiten te komen. Alle Carrefour medewerkers krijgen deze maand 1000 euro netto en fiscaalvrij omdat ze blijven werken. Restauranthouders maken gratis gerechten voor ziekenhuispersoneel. Maar ferme kritiek op gebrek aan mondmaskers.

  • frans Venloo

    Macron is zeker mijn idiool niet maar het stekt hem tot eer dat militairen in tijd van oorlog inspringen Hier moeten ze in hun kot blijven zeker .

Lees meer