Beeld ter illustratie.
Shutterstock Beeld ter illustratie.

Franse politie stuurt privéjet met tien vakantiegangers aan boord terug naar Londen

Tien reizigers die zaterdag met een privéjet onderweg waren van Londen naar de Côte d’Azur, kregen geen toegang tot de luchthaven van Marseille omdat ze geen geldige reden hadden om te reizen tijdens de lockdown. Het gezelschap was van plan om een paar dagen vakantie te vieren aan de Franse Rivièra. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Volgens de Franse nieuwssite BFM TV negeerde de piloot van het vliegtuig afkomstig uit Londen het verbod om te landen op de luchthaven. Eenmaal geland werden de passagiers opgewacht door de grenspolitie die hen de toegang tot het grondgebied weigerde. Het gezelschap was onderweg naar Cannes waar ze een luxe villa hadden gehuurd. Op de luchthaven stonden al drie helikopters klaar om hen naar hun uiteindelijke vakantiebestemming te brengen. 

De tien reizigers, van Kroatische, Duitse, Franse, Roemeense en Oekraïense nationaliteit, legden zich volgens een politiebron niet meteen neer bij het toegangsverbod. “Ze probeerden hun connecties te gebruiken en pleegden een aantal telefoontjes”, vertelt een bron aan BFM TVHet privévliegtuig werd uiteindelijk teruggestuurd naar Londen met negen van de tien passagiers nog altijd aan boord. De Duitse passagier huurde in Marseille een andere privéjet om naar Duitsland te vliegen. Omdat ze in theorie niet op Frans grondgebied waren geweest, kon de politie het gezelschap niet beboeten, schrijft BFM TV. 

Frankrijk is sinds 17 maart in lockdown. Enkel reizigers met een geldige reden, bijvoorbeeld om te werken, mogen het land in of uit. 

Lees ook: OVERZICHT. Het coronavirus wereldwijd en in België in kaart en grafiek

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eric Horta

    De enige juiste beslissing,het reis verbod is voor iedereen geldig.Bravo la France.

  • raf janssens

    Louis Heyens het kan zijn dat hij niet genoeg brandstof meer had voor de terug vlucht en zodoende toch moest landen om te tanken

Lees meer