Foto ter illustratie.
AFP Foto ter illustratie.

Franse politie vindt voor 20 miljoen euro aan gestolen postzegels terug

De Franse politie heeft gisterenavond een lading voorgefrankeerde briefomslagen en postzegels met een waarde van 20 miljoen euro intact teruggevonden. Dat is vandaag vernomen uit eensluidende bronnen. De lading was gisterenmorgen gestolen bij een overval op een zware vrachtwagen op een parking in de stad Brie-Comte-Robert, in de buurt van Parijs.

De briefomslagen en de postzegels werden onaangeroerd teruggevonden in een vrachtwagen die was achtergelaten aan de kant van de weg ten zuidoosten van de Franse hoofdstad.

De overvallers worden nog steeds actief opgespoord. Volgens een politiebron hebben ze zich misschien ontdaan van hun buit omdat er zoveel "rumoer" was rond de zaak.

De vrachtwagenchauffeur werd overvallen toen hij op weg was naar een postkantoor. Verschillende overvallers dwongen hem te stoppen door hem de weg te versperren met hun voertuigen. Ze gingen maar met een deel van de lading aan de haal, maar die had wel een waarde van 20 miljoen euro.

De regio rond Parijs wordt de voorbije maanden geteisterd door overvallen op vrachtwagens. Vooral vrachtwagens met sloffen sigaretten, hifi-materiaal, luxecosmetica en parfums aan boord zijn het doelwit.

Lees meer