Getty Images/iStockphoto

Franse politieagenten protesteren aan Bataclan tegen kritiek

In Parijs hebben meer dan 200 politieagenten gisteravond een protestactie gehouden tegen de beschuldigingen van racisme en politiegeweld. De agenten blokkeerden de straat voor de Bataclan, de concertzaal waar in november 2015 een terroristische aanslag plaatsvond. De agenten vinden dat ze van de beleidsmakers te weinig steun krijgen. 

Met politiewagens en moto's zetten de agenten rond 23.30 uur de straat af. Ze legden handboeien op de straat en zongen de Marseillaise, het Franse nationale volkslied. 

De politie in Frankrijk kreeg al vaker kritiek omdat sommige agenten buitensporig hardhandig en racistisch zouden optreden. Het wereldwijde protest tegen politiegeweld na de dood van Georges Floyd in de VS heeft dat debat ook in Frankrijk weer doen oplaaien.

De protesterende agenten pikken de beschuldigingen niet. "Ten tijde van de aanslagen kregen we lof, nu wijzen ze ons met de vinger", klonk het gisteren aan de Battaclan. 

De agenten zijn ook boos op minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner omdat die hen niet genoeg zou steunen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer