François Gissy
YouTube François Gissy

Franse snelheidsduivel (36) sterft op fiets met 300 km/uur

De Fransman François Gissy, die met 333 kilometer per uur het snelheidsrecord op de raketfiets heeft, is zaterdag overleden tijdens een training op een vliegveld in de Elzas (noordoosten). 

Het ongeval gebeurde om 8 uur op een militaire landingsbaan in Meyenheim, bij Munchhouse. De 36-jarige Gissy oefende er met een driewieler die met stoom vooruit werd gestuwd. Met een snelheid van 300 kilometer per uur raakte hij echter van de piste af. Hij overleefde het ongeval niet.

"Gissy was zaterdagochtend ter plaatse met zijn familieleden en een filmploeg, op een buiten dienst gestelde baan, zonder toestemming", zegt de procureur van Colmar, Christian de Rocquigny. "Vier seconden na zijn vertrek ging hij al 298 kilometer per uur. Drie seconden later week hij om een nog onbekende reden - een gat in het wegdek of iets anders - van de baan af en kwam hij in de berm terecht toen hij nog 150 kilometer per uur ging."

Op 7 november 2014 zette Gissy op een circuit in het Zuid-Franse Le Castellet een snelheidsrecord neer met zijn raketfiets. In 4,8 seconden haalde hij een snelheid van 333 kilometer per uur.

53 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • michel vandenhove

    zelfmoord hobby..

  • Eric Loyens

    Zulke mensen verleggen de grensen waar wij later de vruchten van plukken hoeveel veiligheden zijn er al over genomen van de F1 naar de gewone wagens

Lees meer