2 Het Amerikaanse televisiebedrijf ABC heeft besloten de uitzending van een e-sporttoernooi waarin de videogame Apex Legends wordt gespeeld uit te stellen. Reden zijn de drie grote schietpartijen in de VS waarbij deze week in totaal 34 mensen omkwamen.
Christy Radecic/Invision/AP Het Amerikaanse televisiebedrijf ABC heeft besloten de uitzending van een e-sporttoernooi waarin de videogame Apex Legends wordt gespeeld uit te stellen. Reden zijn de drie grote schietpartijen in de VS waarbij deze week in totaal 34 mensen omkwamen.

Gametoernooi niet uitgezonden na schietpartijen

Het Amerikaanse televisiebedrijf ABC heeft besloten de uitzending van een e-sporttoernooi waarin de videogame Apex Legends wordt gespeeld uit te stellen. Reden zijn de drie grote schietpartijen in de VS waarbij deze week in totaal 34 mensen omkwamen.

Het programma, dat zondag zou worden uitgezonden op ESPN2, zou bestaan uit hoogtepunten van de X Games in Minneapolis afgelopen week. De focus zou daarbij liggen op het Apex Legends toernooi. Die game is een ‘first-person shooter’, een genre dat wordt gespeeld vanuit het perspectief van de bewapende gamer.

In een interne memo waar Deadline de hand op heeft gelegd, laat ABC weten dat het de beslissing heeft genomen "uit respect voor de slachtoffers en betrokkenen van de recente schietpartijen".

2 Een gamer speelt Apex Legends
AFP Een gamer speelt Apex Legends

Trump

De Amerikaanse president Trump deed in de dagen na de schietpartijen in Gilroy, El Paso en Dayton de controversiële uitspraak dat videogames iets te maken zouden hebben met de gruweldaden. Die theorie is nooit bewezen. Een woordvoerder van de game-industrie liet dan ook weten: "Meer dan 165 miljoen Amerikanen genieten van videogames, miljarden mensen wereldwijd spelen ze. Maar andere samenlevingen waar net zo fervent wordt gegamed, hebben niet te maken met de tragische hoeveelheid geweld die voorkomt in de VS."

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • johan vervoort

    En zo krijgt trump toch weer gelijk, ik speel af en toe een shooter op de ps4; moet ik mij nu zorgen maken dat ik vandaag of morgen een bloedbad ga aanrichten op de meir ofzo?

Lees meer