2
Clemens Heidrich/dpa

Gedrogeerde man die platform luchthaven Hannover opreed, weigert te spreken

De man die gisteren onder invloed van drugs met een auto een hek ramde en zo op het platform van de luchthaven in Hannover terechtkwam, weigert een verklaring af te leggen. Dat meldt de Duitse politie vandaag. De politie heeft dus nog altijd het raden naar de motieven van de man. De politie kon eerder wel al kwijt dat een terroristisch motief uitgesloten wordt. Een rechtbank heeft een aanhoudingsbevel uitgevaardigd. De man blijft dus voorlopig in de cel.

De verdachte is een 21-jarige Pool die niet in Duitsland woont. Hij was onder invloed van drugs toen hij zijn BMW met Pools kenteken even voor 16.00 uur tegen het hek knalde. Hij reed de auto onder een geparkeerd vliegtuig en werd daar overmeesterd. In zijn wagen werden geen wapens gevonden, een drugstest voor cocaïne en amfetamines was positief. 

Vandaag is de luchthaven weer normaal in bedrijf. Reizigers hoeven geen rekening te houden met langere wachttijden. Algemeen genomen zijn er ook aanzienlijk minder verbindingen getroffen door het incident dan aanvankelijk was aangegeven. Vijf landingen en vier starts werden geannuleerd, acht vliegtuigen stegen te laat op. Een twintigtal vluchten met bestemming Hannover werden omgeleid naar andere luchthavens.

2
AFP

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Angelo Cabooter

    Enkele jaren gevangenisstraf + HOGE BOETE wegens rijden onder invloed van drugs.

  • stefan crama

    In de cel tot hij bereidt is te praten , het zal er dan snel uitkomen.

Lees meer