3 Nora Quoirin (15) had psychische problemen. Volgens de politie is er geen sprake van seksueel misbruik of ontvoering.
AFP Nora Quoirin (15) had psychische problemen. Volgens de politie is er geen sprake van seksueel misbruik of ontvoering.

Geen geweld of ontvoering: vermiste Nora (15) in Maleisië stierf van honger of stress

Het 15-jarige Frans-Ierse meisje Nora Anne Quoirin dat in Maleisië dagenlang werd vermist, is gestorven aan inwendige bloedingen, waarschijnlijk veroorzaakt door honger en stress. Volgens lokale autoriteiten heeft lijkschouwing uitgewezen dat geen sprake is geweest van seksueel misbruik. Evenmin is er bewijs dat zij slachtoffer is geweest van een ontvoering, zoals haar familie vermoedde.

Het lichaam van het meisje werd dinsdag gevonden na een uitgebreide zoekactie in het oerwoud ten zuidoosten van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur gevonden, tien dagen na haar vermissing. Toen ze verdween, droeg ze enkel een onderbroek om te slapen. In haar hotelkamer stond een raam open. 

De tiener werd 10 dagen later door een inwoner naakt gevonden op zo'n 2,5 kilometer afstand van haar hotel, langs een beek in de jungle nabij de plaats Seremban. De kledij die ze droeg, is nog steeds niet teruggevonden.

Tijdens een persconferentie gaf de politie uitleg bij de autopsie. Het meisje zou gestorven zijn aan een inwendige bloeding. Die werd veroorzaakt door een gescheurde zweer in haar darmen, wellicht veroorzaakt door langdurige honger of stress. Ze had ook blauwe plekken op haar benen, maar er was “geen teken van geweld, ontvoering of seksueel misbruik”.

Het meisje was daar op 3 augustus met haar ouders en haar broer en zus aangekomen voor een vakantie. De dag na aankomst verdween ze spoorloos uit het hotel. Het meisje had problemen met haar psychische gezondheid en de verdwijning leidde snel tot een enorme zoekoperatie door politie, brandweer, burgermilities, dorpelingen, sjamanen en militairen.

3 Tijdens een druk bijgewoonde persconferentie geeft de politie uitleg over de lijkschouwing.
EPA Tijdens een druk bijgewoonde persconferentie geeft de politie uitleg over de lijkschouwing.
3
AFP

45 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • bert bent

    Naakt teruggevonden en kleren onvindbaar? Hier stinkt iets in dit verhaaltje. En "Evenmin is er bewijs dat zij slachtoffer is geweest van een ontvoering" betekent nog altijd niet dat ontvoering als denkpiste moet uitgesloten worden.

  • Mateo Buysse

    Best toch nog eens autopsie doen in thuisland. Als er daar nog sjamanen rondlopen...

Lees meer