President Donald Trump en voormalig president Barack Obama.
Photo News President Donald Trump en voormalig president Barack Obama.

Geen president meer, maar Amerikanen verkiezen Obama tot meest bewonderde persoon

Voormalig Amerikaans president Barack Obama is door inwoners van de Verenigde Staten voor de tiende keer uitgeroepen tot de meest bewonderde persoon.

Hij versloeg zittend president en winnaar van vorig jaar Donald Trump met 17 tegen 14 procent van de stemmen, aldus de jaarlijkse peiling van onderzoeksbureau Gallup. Obama hield ook paus Franciscus, senator John McCain, ondernemer Elon Musk en de Dalai Lama achter zich.

Stemmers die zich Democraat noemen, stemden bijna unaniem op Obama. Bij de Republikeinse stemmers was iets minder enthousiasme voor hun eigen kandidaat, maar zij stemden wel in meerderheid voor Trump.

Hillary Clinton was voor de zestiende keer op rij en voor de 22e keer in totaal de hoogst genoteerde vrouw op de lijst. Ze versloeg voormalig first lady Michelle Obama met 9 tegen 7 procent. De populariteit van haar echtgenoot Bill is tanende. Hij viel dit jaar voor het eerst sinds een kwart eeuw uit de top 10 van meest bewonderde mensen.

19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Diane Bernaerts

    Raar hoor: voor de tiende keer op rij is Obama de "meest bewonderde persoon". De vorige 9 jaar beweerde niemand dat deze poll gemanipuleerd was, en nu plots wel? Hoe pathetisch kan je zijn?

  • Geert Matthys

    Polls zijn vals aangezien media niet meer gerespecteerd is. Vele mensen draaien zich om als ze vragenlijstje krijgen in email.

Lees meer