De meme doet al een hele tijd de ronde op het internet.
rv De meme doet al een hele tijd de ronde op het internet.

Geen Trump Hotel in Groenland, belooft Trump

De Amerikaanse president Donald Trump belooft dat hij geen gouden Trump Hotel laat neerzetten in Groenland. "Ik beloof dat ik Groenland dit niet aan zal doen", grapte hij op Twitter.

De president deelde op de berichtensite een gefotoshopte afbeelding van een kolossaal Trump Hotel tussen kleine huisjes aan de kust. Die foto circuleert al dagen op sociale media, oorspronkelijk met het bijschrift "Groenland over 10 jaar".

De aanleiding voor de grap is een bericht in de Wall Street Journal. Die krant schreef onlangs dat Trump interesse zou hebben getoond in het kopen van het eiland. De president bevestigde later dat hij dat vanuit een "strategisch" oogpunt interessant zou vinden, maar zei ook dat het voor zijn regering niet de hoogste prioriteit heeft.

Trump vergeleek de mogelijke aankoop van het eiland volgens Amerikaanse media met een "grote vastgoeddeal". De autoriteiten op Groenland hebben al laten weten dat geen sprake kan zijn van een verkoop van het eiland aan de Verenigde Staten.

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • wim CLAES

    herken humor en sarcasme en je gaat minder gestresseerd door het leven(met een bevolkingsdichtheid van een persoon per 38 ha zal je ook niet echt veel klanten hebben)

  • Wesley Gevaert

    Denemarken grapt terug en bieden aan om Amerika te kopen. Ze beloven zelf een gratis onderwijs en goede gezondheidszorg zodat Amerika eindelijk een grote natie zou kunnen worden.

Lees meer