Getty Images/iStockphoto

Gepeste scholier neemt wraak in klas en haalt uit met hamer naar kwelduivels

Een scholier van een middelbare school in Ivry-sur-Seine in het Franse departement Val-de-Marne heeft met een hamer uitgehaald in de klas. Hij viseerde leerlingen die hem hadden gepest en vernederd. Sinds het begin van het schooljaar was zijn leven in een hel veranderd, zo verklaarde de 17-jarige jongen aan de politie. Een meisje moest voor verzorging naar het ziekenhuis.

Het feit dat de jongen werd gepest en vervolgens wraak heeft genomen op zijn aanvaller(s), wordt bevestigd door andere scholieren. Er zouden ook video’s op sociale media rondgaan waarop te zien is hoe de jongen wordt gemolesteerd. “Het was al aan de gang sinds het begin van het schooljaar”, zegden ze. “Het ging allemaal veel te ver waarna hij zijn kwelduivels van antwoord wilde dienen.”

Uit angst voor zijn pesters was de jongen al een paar dagen niet naar school geweest. Dinsdagmorgen besloot hij om terug naar de les te gaan, maar dit keer met een wapen. ‘s Morgens moest hij al nieuwe klappen incasseren. Het was de laatste druppel. Hij haalde de hamer uit zijn tas en sloeg toe.

De gewelddadige scène in de klas duurde slechts enkele seconden. De jongen stormde met zijn hamer op een andere scholiere af en haalde uit. De leraar die het allemaal zag gebeuren, verkeerde uren na de feiten nog in shock.

Het slachtoffer, een meisje van eveneens 17 jaar oud, had een gapende wonde van vier centimeter aan het achterhoofd. Ze verkeert niet in levensgevaar. De aanvaller werd door de politie in voorlopige hechtenis genomen. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Elvir Dunya

    Ik kan de zelf verdediging van de jongen goed begrijpen. Hij is over alle grenzen heen geduwd. Het was gewoon zelfverdediging, met een wapen. De school en alle leerlingen dat hem gepest hebben, zijn medeverantwoordelijk voor deze situatie. Jammer dat het zo ver is gekomen. Ik vind hem niet schuldig.

  • Paul Buckens

    Als een kind hier zelfmoord pleegt door die pesterijen, zwijgt iedereen tegenwoordig in de meeste gevallen:De school zwijgt voor haar reputatie en de ouders uit schaamte.En dan vindt men niets terug in de media , moesten al die gevallen publiek gemaakt worden , men zou zich schamen en de omvang van het probleem zou eindelijk gekend zijn en men zo kordater optreden.

Lees meer