3 De dader reed de militairen aan op een parkeerterrein en vluchtte weg. Hij belandde na een achtervolging in de gracht en stierf door politiekogels.
AP De dader reed de militairen aan op een parkeerterrein en vluchtte weg. Hij belandde na een achtervolging in de gracht en stierf door politiekogels.

Geradicaliseerde man rijdt in op twee Canadese militairen: soldaat overleden

Eén van de Canadese militairen die maandag nabij Montreal was aangereden door een geradicaliseerde moslim, is overleden. Dat meldde de krant The Globe and Mail vandaag.

Het slachtoffer was in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij overleden. Zijn identiteit is niet bekendgemaakt.

De 25-jarige verdachte reed met een auto op twee soldaten in. Hij werd na het incident neergeschoten door de politie en is ook in het ziekenhuis overleden. Het gaat om een bekende van de Canadese autoriteiten.

De militairen werden aangereden op een parkeerplaats bij een winkelcentrum in Saint-Jean-sur-Richelieu, een stad niet ver van Montreal. De politie heeft niet gemeld of de twee een uniform droegen. De tweede militair raakte minder zwaargewond.

De Canadese minister Steven Blaney van Publieke Veiligheid verklaarde dinsdag dat het incident "duidelijk is verbonden met een terroristische ideologie". Hij noemde de aanslag "een onacceptabele daad van geweld tegen ons land. We nemen de terroristische dreiging serieus. Deze tragedie is een pijnlijke herinnering dat de dreiging werkelijkheid blijft".

3
REUTERS
3
REUTERS

Lees meer