5 Flinke schade bij de Deense belastingdienst.
AFP Flinke schade bij de Deense belastingdienst.

Gerichte explosie bij pand Deense belastingdienst: veel schade, geen gewonden

Het kantoor van de Deense belastingdienst in Kopenhagen is gisteravond flink beschadigd door een explosie. De hoofdinspecteur van de politie benadrukt dat het een opzettelijk veroorzaakte explosie is en geen ongeluk door bijvoorbeeld een gaslek. 

Op beelden is te zien dat de voorkant van het gebouw forse schade heeft opgelopen. De ramen zijn gesneuveld. Verantwoordelijk minister Morten Bødskov reageerde woest. “Dit is niet zomaar een grap”, zei hij tegen Deense media. “Dit is een erg, erg gewelddadige explosie.” 

5 Morten Bødskov overschouwt de schade met Merete Agergaard, directrice van de Deense belastingsdienst.
AFP Morten Bødskov overschouwt de schade met Merete Agergaard, directrice van de Deense belastingsdienst.

De politie liet omroep TV2 weten dat gisteravond laat op het moment van de explosie twee mensen binnen waren. Zij bleven ongedeerd. Over de oorzaak van de ontploffing is nog niets bekendgemaakt.

Een omstander die werd geraakt door rondvliegende scherven heeft zich gemeld bij de eerste hulp. Hij kon ter plekke behandeld worden. De politie heeft belangrijke infrastructuur- en overheidsgebouwen (zoals metro's en gemeentehuizen) gecontroleerd maar niks verdachts gevonden. 

5
AP
5 Flinke schade bij de Deense belastingdienst.
AFP Flinke schade bij de Deense belastingdienst.
5
AFP

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rudy Van Daele

    er zal er eentje zijn die teveel belastingen moet betalen naar zijn goesting.

Lees meer