Illustratiebeeld
Getty Images/iStockphoto Illustratiebeeld

Gescheiden koppel wil niets meer van kinderen weten en laat zoontjes in pyjama achter op de stoep

Frankrijk is opgeschrikt door een extreem geval van kinderverwaarlozing. Twee jongetjes van 6 en 4 jaar oud werden achtergelaten op het voetpad in het departement Aisne nabij de Belgische grens. De kindjes droegen enkel een pyjama en zaten in de regen. Ze weenden. Zowel de vader als de moeder zeiden “dat ze hen niet meer wilden”. Dat meldt BFM-TV.

Het schrijnende voorval speelde zich af begin vorig jaar. Toen het stel uit de Thiérache ging scheiden, werd er co-ouderschap afgesproken. Maar geen van beiden wilde echt voor de jongetjes zorgen.

Op een ochtend zette de vader, een dertiger, de kinderen af bij de moeder vooraleer ze kon in actie schieten om hem tegen te houden. In de loop van de dag probeerde de moeder de jongens terug te brengen naar hun vader, die op dat moment niet thuis bleek te zijn.

Buurman

De regionale krant L’Union schrijft dat de moeder de kinderen met hun tas voor het huis van de vader heeft afgezet en achtergelaten in de regen. Het oudste kind rende nog achter de auto aan. De twee jongetjes zochten vervolgens hun toevlucht bij de buurman die op zijn beurt de politie verwittigde. Toen daarop de moeder telefonisch werd gecontacteerd, zei ze dat “ze hen niet meer wilde”, net zoals hun vader.

Pingpong

“De moeder heeft nog iets anders te doen, ze werkt, haar situatie laat volgens haar niet toe om de kinderen in goede omstandigheden op te vangen”, verklaarde de advocaat die de kinderen vertegenwoordigde. “De vader van zijn kant wil de kleintjes ook niet onder zijn hoede nemen. Om er zeker van te zijn dat hij niet voor ze moet zorgen heeft hij tegen de sociale dienst gezegd dat hij op elk moment de trappers kan verliezen en zijn kinderen zou kunnen slaan. Dus zijn de ouders pingpong blijven spelen en werden de kinderen telkens van de ene naar de andere ouder gestuurd.”

Cursus

Beide ouders zijn nu veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden met uitstel. De vader moet ook op eigen kosten een cursus volgen over de verantwoordelijkheden van het ouderschap en 3.000 euro overmaken aan elk zoontje. De moeder heeft een gelijkaardige straf gekregen. Zij moet aan ieder kind 2.000 euro overmaken. De kinderen zijn ondergebracht bij een pleeggezin. De ouders mogen de zoontjes een uurtje per maand bezoeken.

115 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Kitty Princen

    Wtf nog zien niet meer zien en steriliseren allebei. Ik en mijn ex hebben samen een zoontje hij mag in de week zelf kiezen meestal is dit vrijdags dat hij toch een keer bij mijn ex zijn week bij mij of in mijn eigen week bij mijn ex wil blijven slapen. Waarom daar problemen uit maken het is je kind die ooit gemaakt was uit liefde.

  • Monique De Beck

    Er zijn mensen die zo graag een kind willen,maar waar het niet lukt.die ouders moeten uit hun rechten worden gezet

Lees meer