2 Brett Martin getuigde vanavond op BBC.
AFP Brett Martin getuigde vanavond op BBC.

Getuige Alpenmoorden: "Het leek wel scène uit CSI"

De Britse fietser die vorige week woensdag de lijken vond in Annecy in de Franse Alpen, heeft voor het eerst getuigd op de Britse televisie. Hij zei dat de plaats van de moord hem deed denken aan een scène uit de politieserie CSI Miami.

Eerst dacht Brett Martin, een oudgediende van de Royal Air Force, nog dat er een ongeluk had plaatsgevonden, dat de wagen en de fietser met elkaar in botsing waren gekomen. Maar toen hij dichterbij kwam, wist hij dat er iets niet klopte. "Zo lag de fietser niet naast zijn fiets."

Toen hij de auto naderde, begon hij te beseffen wat er zich had afgespeeld. "Er was heel wat bloed en in de hoofden zaten schietgaten", zei Brett Martin aan de BBC. "Het leek op een scène uit de politiereeks CSI Miami".

Filmset
Toen hij het zwaargewonde zevenjarige meisje Zainab al-Hilli zag, besliste hij om hulp te zoeken, en haar niet zelf te helpen. "Ik was bang om haar zelf te verplaatsen, dat had misschien fataal kunnen zijn. Ik begon ook steeds nerveuzer te worden. Stel dat er in de bossen nog een gek rondliep die hem ook zou proberen te vermoorden?" Hij besloot dan maar om zelf ook wat afstand te nemen. "Het leek wel op een verlaten filmset, waarvan iedereen was weggelopen nadat de regisseur 'cut' had geroepen."

2
AFP

Lees meer