Miller County, Missouri Sheriff's Office

Gevangenisverpleegster vermoordt haar man en steekt haar huis in brand om met gedetineerde te kunnen trouwen

Het lugubere plannetje van een gevangenisverpleegster uit de Amerikaanse staat Missouri is mislukt. De vrouw vergiftigde haar echtgenoot en stak haar huis in brand om de gruweldaad te verdoezelen, maar werd onlangs geklist. Waarom ze haar man van het leven beroofde? Om met een gedetineerde te kunnen trouwen.

Joshua Murray (37) kwam in december vorig jaar in bizarre omstandigheden om het leven bij een brand in zijn woning in Iberia. Zijn vrouw Amy Murray (40) was niet thuis geweest op het moment van het drama. Zij was met hun 11-jarige zoon en twee honden naar de plaatselijke McDonald’s gegaan. Toen de vrouw terug thuiskwam, stond het huis in brand. Ze was niet naar binnen kunnen gaan om haar wederhelft te redden, want er was te veel rookontwikkeling. Hij werd achteraf dood in de slaapkamer aangetroffen. Een bijzonder tragisch ongeluk.

Niet accidenteel 

Maar al snel bleek het verhaal anders in elkaar te zitten. De politie vond aanwijzingen dat het vuur niet accidenteel was ontstaan, integendeel: er waren brandversnellers gebruikt. Uit de autopsie van Joshua Murray bleek later bovendien dat de man al dood was voor de brand begon. Nog later werd duidelijk dat hij was vergiftigd, met antivries. De vrouw was overigens wel het huis nog binnen geraakt. Een half opgegeten broodje van McDonald’s werd teruggevonden op het aanrecht in de keuken, in de vuilbak zat een zak van de bekende fastfoodketen.

Trouwplannen

“Het leek van begin af aan al zo verdacht”, verklaart sheriff Louie Gregoire van Miller County. “We geloofden mevrouw haar verhaal niet. En toen was het wachten op het autopsierapport.” In gerechtelijke documenten staat te lezen dat de verpleegster haar man vergiftigde met antivriesmiddel, hem in bed legde en daarna hun slaapkamer in brand stak. Bij nader onderzoek werd ook het motief blootgelegd. De verpleegster van de gevangenis in Jefferson City bleek een intieme relatie te hebben met een gevangene. De twee hadden zelfs trouwplannen.

We kunnen nu eindelijk trouwen. Hij is dood

Amy Murray

“Uit afgeluisterde telefoontjes blijkt dat Amy Murray al eerder sprak over het verlaten van haar man”, luidt het in gerechtelijke stukken. “Ze zei dat ze hem beu was.” Enige tijd nadien liet de vrouw zich het ondenkbare ontvallen: “We kunnen nu eindelijk trouwen. Hij is dood, out of the picture.” Haar geliefde, Eugene Claypool (40), zit zelf al meer dan 18 jaar achter tralies, eveneens voor moord. Hij stak in het jaar 2000 een 72-jarige lottowinnaar dood en kreeg levenslang. Donderdag werd Amy Murray in de boeien geslagen, woensdag verschijnt de vrouw voor het eerst voor de rechter.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • ivan Gabriels

    Deze keer zonder wapengekletter.Das straf in de VS!

  • Roger Cooks

    Dat land zit blijkbaar ook vol marginalen.

Lees meer