3
AP

Gewapende man steelt ambulance en rijdt mensen aan in Oslo: tweeling van 7 maanden oud gewond

Een gewapende man heeft in Oslo een ambulance gestolen en verschillende mensen aangereden terwijl hij wegreed, waaronder een vrouw met een kinderwagen met daarin twee kleine baby's. De man is later aangehouden, zegt de politie in de Noorse hoofdstad, die schoten afvuurde. De politie was ook nog op zoek naar een tweede verdachte, een vrouw die in dronken toestand verkeerde. Zij werd later op de dag gevat.

Bij de arrestatie van de man, die gewapend was, werden schoten gelost. De politie zette de grote middelen in, waaronder een helikopter. De ruime omgeving werd afgezet.

Bij het incident raakten vier mensen gewond: een ouder echtpaar en een vrouw met een kinderwagen met daarin twee kinderen. Ze werden aangereden toen de politie de ambulance achtervolgde.De kinderen raakten daarbij lichtgewond. Het is niet duidelijk hoe ernstig de verwondingen van het oudere echtpaar zijn. Ook de 32-jarige mannelijke verdachte raakte bij het incident lichtgewond. Hij wordt verdacht van poging tot moord.

De ziekenwagen werd voor het incident gestolen op de plaats van een auto-ongeval. Op beelden van getuigen is te zien hoe de man met een blauwe Ikea-tas naar de ambulance wandelt. De politie gaat ervan uit dat de man die de ambulance stal, betrokken was bij dat ongeval. En ook de vrouwelijke verdachte was op de plaats van het ongeval.

Volgens een woordvoerder van het Universitair ziekenhuis in Oslo waren twee ambulances betrokken bij het incident. “Eén werd gestolen door een gewapende persoon. Enkele minuten later slaagde een van onze andere ambulances erin het gekaapte voertuig te stoppen door er tegen aan te botsen. Toen kwam de politie en pakte hem”, zei hij.

In het kader van het onderzoek zijn wapens en drugs gevonden, zo maakte de politie op een persconferentie bekend. De speurders onderzoeken aanwijzingen dat de man contacten zou hebben met extreemrechts. De opgepakte man en vrouw zijn beiden Noren, en waren reeds bij de politie bekend.

3
AFP
3
AP

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jack Trijp

    Wat lopen er veel zotten los rond.

Lees meer