Twitter

Gewapende mannen bestormen hotel in Mogadishu: elf doden

De aanval van de terreurgroep al-Shabaab op een hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu, heeft het leven gekost aan in totaal elf mensen, onder wie vijf terroristen. De Somalische ordediensten zijn er intussen in geslaagd een einde te maken aan de aanval, zo heeft regeringswoordvoerder Ismail Mukhtar Omar meegedeeld.

Bij de elf doden bevinden zich twee hotelbewakers, twee leden van de veiligheidsdiensten, twee burgers en dus ook vijf aanvallers. Er raakten ook twaalf mensen gewond.

Een groep gewapende mannen had gisteren in de vooravond het hotel SYL bestormd. “Er wordt hevig over en weer geschoten, en er zijn ook granaatontploffingen te horen”, zei Abdirahman Adan, verantwoordelijke van de veiligheidsdiensten. 

Volgens de politie konden op het moment van de aanval zowat honderd mensen uit het hotel gered worden. Na bijna zes uur konden de veiligheidsdiensten een einde maken aan de terroristische actie. Alle aanvallers werden gedood.

Volgens een regeringswoordvoerder droegen de aanvallers de uniformen van de veiligheidsdiensten. Volgens berichten op Twitter waren er onder de geëvacueerden verschillende Somalische parlementsleden. 

De terroristische organisatie al-Shabaab heeft de aanslag opgeëist via haar radiozender al-Andalus.

SYL ligt in de buurt van het presidentieel paleis en wordt vaak gebruikt door politici. Het hotel is in het verleden al verschillende keren het doelwit geweest van aanvallen van al-Shabaab.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer