De beving vond plaats in de buurt van de Zuid-Franse stad Montélimar.
Shutterstock De beving vond plaats in de buurt van de Zuid-Franse stad Montélimar.

Gewonden bij aardbeving in zuiden van Frankrijk

Bij een aardbeving in het zuiden van Frankrijk zijn vier personen gewond geraakt. Een van hen is er erg aan toe, laat de prefectuur van het departement Ardèche op Twitter weten. Het slachtoffer zou van een stelling gevallen zijn.

De beving met epicentrum in de buurt van de Zuid-Franse stad Montélimar duurde ongeveer tien seconden. Volgens de Amerikaanse aardbevingsdienst USGS had de beving een sterkte van 4,8.

Bewoners van de gemeente Le Teil (ten westen van Montélimar; nvdr) kregen de raad om buiten te blijven. Er werd geen grote schade vastgesteld. 

De aardbeving vond plaats om 12.51 uur en zou waarneembaar geweest zijn in het dal van de Rhône. Die rivier mondt ten westen van Marseille uit in de Middellandse Zee.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer